مبارزه با بیماری ها وآفات درختان میوه در پاییز وزمستان
1- سمپاشی در زمان خزان برگها توسط سم مانکوزب 2 در هزار + تقویتی
2- سمپاشی زمستانه با روغن ولک+ مانکوزب
میزان مصرف روغن ولک ۲ درصد( ۲ لیتر در صد لیترآب) است .اما برای تأخیر در جوانه زنی درختان در جهت جلوگیری از سرمازدگی میزان روغن را می توانید بین ۴-۲ درصد بکار ببرید.
*- سمپاش زمستانه را بعد از انجام هرس درختان انجام دهید.
*- حداقل یک هفته قبل از تورم جوانه ها عملیات سمپاشی را انجام دهید.
*- سمپاشی را ترجیحاً با سمپاشهای موتوری انجام دهید و حتی المقدور از سمپاشهای پشتی به علت کارایی کمتر استفاده نکنید.
*- سمپاشی باید به گونه ای باشد که محلول سمی مثل قطرات باران از روی شاخه درختان به پایین بچکد.
*- تنه درختان از شاخه ها هم مهمتر است. پس سمپاشی تنه درختان و حتی سایه انداز درختان را هم فراموش نکنید.
*- برای سمپاشی از مخلوط روغن ولک و یک سم حشره کش- کنه کش مانند دورسبان استفاده نمایید.
*- برای اجتناب از دفعات سمپاشی می توانید از یک سم قارچکش- باکتری کش مانند مخلوط بردو یا اکسی کلرور مس هم استفاده کنید.
*- در صورت تورم جوانه ها از یک قارچ کش پیش گیری کننده مانند کولیس استفاده کنید بخصوص در باغات هلو و شلیل.
*- میزان مصرف روغن ولک ۲ درصد( ۲ لیتر در صد لیترآب) است .اما برای تأخیر در جوانه زنی درختان در جهت جلوگیری از سرمازدگی میزان روغن را می توانید بین ۴-۲ درصد بکار ببرید.
*- قبل از مصرف روغن یا سموم ابتدا آنها را در مقداری آب ولرم به خوبی حل نمایید و سپس در مخزن سمپاش بریزید.
*- قبل از مصرف سموم و یا روغن به تاریخ مصرف محصول دقت نمایید.
*- فاصله سمپاشی تا بارندگی از ۲۴ ساعت کمتر نباشد اما فاصله سه روز مناسب است.
*- در هنگام سمپاشی و برای جلوگیری از آسیب سموم حتماً از دستکش، کلاه، عینک،لباس کار، ماسک و عینک و حتی چکمه استفاده نمایید.
*- در حین عملیات سمپاشی از هرگونه خوردن و آشامیدن پرهیز نمایید.
*- پس از پایان عملیات سمپاشی، خوردن یک لیوان شیر از توصیه های دیگر ما برای شماست.
*- پس از پایان سمپاشی مخزن سمپاشها را به دقت بشویید.
* از بکار بردن مخلوط های سم باقیمانده در سمپاشها که برای مدت طولانی باقی مانده است پرهیز کنید.
|